Een onvergetelijke avond

Muzen en Sirenen

Muzen en Sirenen

Muzen en Sirenen is een avond waarbij alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Op de historische locatie van Bizar Bazar (voormalig Luthersekerk) kunt u genieten van smaakvolle gerechten en top musici van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

U zult verrast worden met speelse, inspirerende en intieme muziek. Na afloop is er een borrel inclusief een “Meet ’n Greet” met de musici.

Concert- en dinerarrangementen van Muzen en Sirenen zijn een geweldige manier om een onvergetelijke avond te hebben. Dit jaar worden er 10 concerten gegeven en kunt u kiezen uit vier verschillende ensembles.

Direct reserveren

Let op dat u het juiste concert en datum kiest.

Het seizoen wordt geopend door Contrabasta, de basgroep van Phion. Zij spelen muziek van Brahms tot Ellington. Het Gelders ensemble bestaat uit twee violisten en een contrabassist. Zij nemen u mee op een muzikale reis door de tijd met o.a. werken van Bach en Haydn. Het Quintet Camille Claudel speelt “Death in Paradise” waarbij de thema’s liefde en de dood centraal staan. Het quintet bestaat uit mezzosopraan Janneke Schaareman, beroemd van Opera Zuid (waar zij de rol van Carmen vertolkte) en een strijkkwartet. Zij zullen o.a. Schubert en een opera-aria van Purcell ten gehore brengen. Tenslotte zal het Charms kwartet hun succesvolle programma “Humor om te huilen” spelen. Hierin combineren zij muziek van Sjostakovitsj met Russische verhalen.

De avonden starten om 19.00 met een drie gangen diner gevolgd door het concert van 21.00 tot 22.00. Aansluitend is er de “Meet ’n Greet” borrel. De muziek van de Muzen, godinnen van de kunst, zullen u samen met de Sirenen inspireren en verleiden. Een onvergetelijke avond ligt in het verschiet.

De verschillende data met het exacte programma en menu per maand treft u hieronder aan.

Prijzen

 • Concert € 29,00 p.p. (alleen te boeken via deze website).
 • Concert- en dinerarrangementen € 69,00 p.p. (alleen te boeken via deze website).
 • Overnachting € 110,00 voor 2 personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting (alleen te boeken via reservations@bizar-bazar.nl).

Data

 • Donderdag 27 augustus: Contrabasta
 • Dinsdag 1 september: Gelders ensemble
 • Donderdag 3 september: Quintet Camille Claudel
 • Donderdag 10 september: Charms kwartet
 • Dinsdag 22 september: Contrabasta
 • Dinsdag 29 september: Gelders ensemble
 • Donderdag 1 oktober: Quintet Camille Claudel
 • Donderdag 8 oktober: Charms kwartet
 • Dinsdag 13 oktober: Charms kwartet
 • Donderdag 15 oktober: Quintet Camille Claudel

Ensembles

Contrabasta
Contrabasta

“Contrabas is niet slechts een instrument, het is een begrip, een ideologie! Je kiest er niet voor om contrabas te leren spelen, het overkomt je! Op een dag raak je er verliefd op en daar zit je de rest van je leven mee!”.

Gelders ensemble
Gelders ensemble

Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle drie al meer dan 19 jaar deel uit van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Quintet Camille Claudel
Quintet Camille Claudel

Bij het programma “Death in Paradise” staan de thema’s liefde en dood centraal. Wat misschien wel de allermooiste aria ooit geschreven is: Dido’s klaagzang “When I am Laid in Earth” van Henry Purcell is iets wat u zeker niet wilt missen.

Charms kwartet
Charms kwartet

Humor, absurdisme en melancholie wisselen elkaar af, waarbij literatuur en muziek elkaar beïnvloeden en versterken. Daarbij wordt duidelijk dat in de zwaarste tijden soms de mooiste kunst ontstaat.

Menu
X