Een onvergetelijke avond

Muzen en Sirenen

Muzen en Sirenen

Muzen en Sirenen is een avond waarbij alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Op de historische locatie van Bizar Bazar (voormalig Luthersekerk) kunt u genieten van smaakvolle gerechten en top musici van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

U zult verrast worden met speelse, inspirerende en intieme muziek. Na afloop is er een borrel inclusief een “Meet ’n Greet” met de musici.

Concert- en dinerarrangementen van Muzen en Sirenen zijn een geweldige manier om een onvergetelijke avond te hebben. Dit jaar worden er 6 concerten gegeven en kunt u kiezen uit vier verschillende ensembles.

Direct reserveren

Let op dat u het juiste concert en datum kiest.

Ensembles

Contrabasta
Contrabasta

“Contrabas is niet slechts een instrument, het is een begrip, een ideologie! Je kiest er niet voor om contrabas te leren spelen, het overkomt je! Op een dag raak je er verliefd op en daar zit je de rest van je leven mee!”.

Twee violen en een contrabas: het Gelders Ensemble
Gelders ensemble

Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle drie al meer dan 19 jaar deel uit van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Quintet Camille Claudel
Quintet Camille Claudel

Bij het programma “Death in Paradise” staan de thema’s liefde en dood centraal. Wat misschien wel de allermooiste aria ooit geschreven is: Dido’s klaagzang “When I am Laid in Earth” van Henry Purcell is iets wat u zeker niet wilt missen.

Charms kwartet van Phion
Charms kwartet

Humor, absurdisme en melancholie wisselen elkaar af, waarbij literatuur en muziek elkaar beïnvloeden en versterken. Daarbij wordt duidelijk dat in de zwaarste tijden soms de mooiste kunst ontstaat.

Het seizoen wordt geopend door Contrabasta, de basgroep van Phion. Zij spelen muziek van Brahms tot Ellington. Het Gelders Ensemble bestaat uit twee violisten en een contrabassist. Zij nemen u mee op een muzikale reis door de tijd met o.a. werken van Bach en Haydn. Het Quintet Camille Claudel speelt “Death in Paradise” waarbij de thema’s liefde en de dood centraal staan. Het quintet bestaat uit mezzosopraan Janneke Schaareman, beroemd van Opera Zuid (waar zij de rol van Carmen vertolkte) en een strijkkwartet. Zij zullen o.a. Schubert en een opera-aria van Purcell ten gehore brengen. Tenslotte zal het Charms kwartet hun succesvolle programma “Humor om te huilen” spelen. Hierin combineren zij muziek van Sjostakovitsj met Russische verhalen.

Inloop, diner en concert
Inloop vanaf 17.00. Het diner start uiterlijk om 19.00 gevolgd door het concert van 21.00 tot 22.00. Er is halverwege het programma een kwartier pauze. Aansluitend is er de “Meet ’n Greet” borrel. De muziek van de Muzen, godinnen van de kunst, zullen u samen met de Sirenen inspireren en verleiden. Een onvergetelijke avond ligt in het verschiet.

De verschillende data met het exacte programma treft u hieronder aan.

Prijzen

  • Concert € 24,50 p.p. (alleen te boeken via deze website).
  • Concert- en dinerarrangementen € 69,00 p.p. (alleen te boeken via deze website).
  • Overnachting € 110,00 voor 2 personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting (alleen te boeken via reservations@bizar-bazar.nl).

Data

Ruimtelijk dineren

Anderhalve meter afstand houden? Dat is geen enkel probleem in onze ruim opgezette bazaar. U kunt dus met een gerust hart komen dineren, wij zorgen ervoor dat u alle ruimte krijgt om van het concert te genieten:

  • Bij de in- en uitgang kunt u uw handen desinfecteren.
  • De orkestleden staan op het podium
  • Alle bezoekers zitten in de zaal aan een tafel.
  • Tussen de tafels is 1,5 mtr afstand.
  • De bediening komt naar u toe, ook als u niet voor een diner heeft gekozen worden de drankjes aan de tafel geserveerd.
  • Contactloos afrekenen aan de tafel met een mobiele pinautomaat.
  • Wanneer u de zaal eerder wilt verlaten gaat dit via de achterkant van de kerk a/d spoorwegstraat om zo 1 richtingsverkeer te behouden.
Menu
X